Posted by & filed under Ukategorisert.

Lime og koriander aioli har vært litt til og fra på menyen, og nå har jeg plukket den fram fra arkivet igjen.

Den dukket naturlig opp igjen da jeg skulle komponere en vår-påske meny, som vi tilbyr de neste ukene i mars, og i forbindelse med påsken.

Den har en lekker grønn farge som innbyr til våren og sommerens tilbehør.

Den er nydelig, frisk og smakfull. Jeg bruker den ofte til asiatiske retter, men den passer også til skalldyr og tapas i alle varianter.

 

Oppskrift:

2 eggeplommer

1 kinesisk hvitløk

1 rød chili

1 bunt koriander

2 lime, saft og skall

1 klyft ingefær

Maldon salt

Kristal olivenolje Nb! Ikke jomfru olje

 

Ha eggeplommene i en food prosessor eller stavmikser, kjør de med litt av oljen til du får en tykk majones. Grovhakk de andre ingrediensen, og ha de i mikseren. Ha i saft fra lime til slutt og kjør med mer olje til du får en fin konsistens aiolien.

Smak til med salt og pepper om ønskelig.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *