Posted by & filed under Ukategorisert.

Det ultimate tilbehør fra Midtøsten.

 

 

Auberginen kom til Europa fra Asia på 700 tallet. Den blir også kalt eggfrukt, da den opprinnelig var som et egg i form og farge. Frukten blir mye brukt i det mediterrane kjøkken og blant annet hoved ingrediens i den Greske retten moussaka. Auberginen er egentlig et bær og bruker ca 70-80 dager på å modne.

Auberginen inneholder mye vitamin A, kalsium og magnesium. Den beregnes som et ypperlig alternativ til lavkarbo og er anvendelig som tilbehør til kjøtt, fisk og spesielt til vegetar/vegan.

Personlig har jeg min store svakhet for det Libanesiske kjøkken og midtøsten forøvrig. Allerede på 70 tallet ble jeg gjort oppmerksom på disse eksotiske gastronomiske smakene. Nærmere bestemt på Libanesisk restaurant i Paris. Lenge før vi i det hele tatt hadde fått gleden av å oppleve disse, på vår nordlige del av kloden.

Baba Ganoush, en svært vanlig libanesisk meze (smårett). Pitabrød brukes som bestikk.

Oppskrift på Baba Ganoush

Ca 4 personer

 

  • 4 stk auberin

  • 2 små fedd hvitløk

  • 2 ts spiss kumin

  • 1 klype chiliflak

  • Saften fra en halv sitron

  • 2 ss frisk koriander

  • 2 ss bladpersille

  • Nøytral olivenolje (Kristal)

  • Salt

1. Del auberginene på langs og legg de på tørkepapir og dryss på med salt. Legg tørke papir over og la det ligge ca en time for å redusere vannet fra frukten.

2. Legg de så på en rist og pensle med oliven olje.

3. Grill de i ovnen på ca 200 grader til de får en gylden farge og avkjøl deretter.

4. Skrap med ut alt fruktkjøttet med en skje og ha i en blender.

5. Tilsett resten av ingrediensen og kjør blenderen til du har en fin purè. Smak til med salt.

Ha den gjerne i en skål med orientalsk preg. Pynt med chiliflak og en dusk frisk koriander. Server den som del av en meze (med flere småretter) og pitabrød.

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *