Posted by & filed under Ukategorisert.

Chili con Carne med goaccamole.

Sommeren lar vente på seg og jeg kjenner at jeg får lyst på noe som varmer. En ekte Chili con Carne laget fra bunnen av med noen små finesser, frister på kalde regnværsdager. Rask, enkel og tilberede på travle dager og er en rett både små og store kan like. ( Avhenger litt av ønsket styrke på chili. )

Oppskrift ca 4 personer

 

550 g kjøtt eller karbonadedeig
380 g brune bønner. (legges i vann dagen før eller bruk gjerne fra boks)
1 boks tomater, gjerne Polpa fra Mutti.
1 stor løk
1 rød chili
1 kinesisk hvitløk eller 3 fedd vanlig hvitløk
1 ss spisskumin
1 ss oregano
1-2 ss røkt paprikapulver
2 ss smør
Olje til steking

Kok bønnene til de er møre. Skyll og renn av. Hakk hvitløk, chili og løk. Fres chili, hvitløk og løk i olje. Ha i kumin og oregano og fres litt til. Stek kjøttet i samme panne til det er brunt. Ha i tomatboksen og la det koke ca 20 min. Tilsett bønner å kok 15 min. Smelt smør og ha i den røkte paprikaen. Bland til det blir en tykk jevning. Rør inn paprika og smørblandingen. Vips!! så har du verdens beste hjemmelagde chilli gryte. Server på et rustikk fat og pynt med korianderblader.

Server gjerne med hvetetortilla, tacoskjell eller ris.

 

Bilde 491

 

Goaccamole

2 avocado
3 fedd hvitløk
1 -2 lime
2 ts tabasco
Litt frisk koriander.
Eventuelt 2 ss rømme.Kan sløyfes.

Del avocadoene i to på langs. Ta ut kjernen og skrap ut innmaten med en spiseskje. Kjør hvitløk, avokado, lime, tabasco og eventuelt rømme i en stavmikser eller kjøkkenmaskin. Personlig bruker jeg ikke rømme, da jeg syns avocado har så fin smak i seg selv. Ha over i en matchende skål og punt med lime og korianderblader.

 

avocado 2

 

 

 

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *