Posted by & filed under Ukategorisert.

Saffran og sesam stekte grønnsaker.

Minimum en kjøttfri dag i uken anbefales.

I disse tider hvor det fokuseres mye på kjøtt og at det kan være både usunt og kreftfremkallende. På Vann i Munn erfarer vi en eksplosjon av vegetar også veganer tilpasset mat. Vi tar dette på alvor og utvikler stadig nye vegetar retter. Jeg ønsker herved å dele min nye vegetariske favoritt.

Oppskrift

2 kg blandede rotgrønnsaker ( Her har jeg brukt, gule beter, rød beter, blå poteter, søtpoteter, gule røtter, pastinakk, selleri og løk)
1 håndfull rosenkål, renset og skåret i halve.
Rosmarin kvister.
200 ml yoghurt for servering

 

Marinade

4 ss olivenolje
3 ss honning
2 klyper saffran (0,5 g)
50 g sesamfrø
Flak salt og kvernet pepper.

 

Forvarm ovnen til 220 grader. Skrell, rens og kutt rot grønnsakene i passende biter. og legg de i en bolle med rosenkål og finhakket rosmarin. Visp sammen marinade ingrediensene i en liten bolle og hell det over grønnsakene. Bland godt med hendene til alle grønnsakene er dekket. Spre de ut over i en ildfast form og stek de i ca 30 minutter til de er gyldne og crispy ( steketiden avhenger av størrelsen på grønnsakene ). Rist på formen innimellom for å være sikker på at grønnsakene blir stekt jevnt.. ta ut av ovnen og topp med sesamfrø og pynt med rosmarin kvist. Server gjerne med yoghurt ved siden av.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *