Posted by & filed under Ukategorisert.

Spansk tapas og kokekunst er vår store lidenskap. Derfor ønsker Vann i Munn å utvide sitt tilbud hvor tapas og råvarer studeres i sitt nære element. Her kan du få muligheten til å kunne nyte opplevelsen av å smake og lære om tradisjonelle spanske retter og vin. Dette gjennom en kulinarisk reise i autentiske omgivelser på den såkalte lyskysten i Cadiz området. 

Den kulinariske reisen gir deg muligheten til å oppleve den autentiske smaken av det lokale liv. Vi ønsker å kunne tilføre noen av Andalucias skjulte skatter i en reise med aktiviteter som overgår vanlige pakketurer. Du bestemmer selv om du ønsker å delta på en intensiv reise med mange opplevelser, eller om du vil nyte roen og de vakre strendene. Det er og mulighet for sporstlige aktiviteter som kating og surfing, eller bare å rusle eller jogge kilometervis langs Spanias vakreste strender.

Dato: 19 april til 26 april 2016.

Reisen inkluderer:

  • Privat transport til aktivitetene som inngår i opplegget.
  • 6 netter bed and breakfast.
  • 3 dagers privat gourmetkurs, inkludert guided tur til matmarkedet. Lunch og vinsmaking.
  • Besøk til La Tarifena. Gourmet og historie.
  • Vi besøker den lokale tunfisk fabrikken Herpac.
  • Baelo Claudia, ruinene i Bolonia. Etterfulgt av drink på unik utkikkspost.
  • Oppskrifter fra kursene på engelsk.
  • Eventuelt for de som ønsker, to netter i den vakre pitoreske byen Vejer.

Pris pr pers: Kr 10 500,- i dobbeltrom 2 personer.

                      Kr. 11 900,- for en person i enkelt/dobbeltrom.

Ekstra pris for to netter i Vejer, hotel Shelly ( Pris for to netter)

Dobbelt rom standard kr 2500,-

Dobbelt rom superior kr 3 200,-

Dobbelt rom 1 person kr 3 120,-

01_turismo-vejershelly vejer Double-Terrace-(i)shelly vejer Blue+Double+(i)03_turismo-vejer

 

2 netter, studio i Vejer:

Suite-studio 2 personer kr 2 000,-

Suite-studio 1 person kr 3 600,-

Arrangørene kan kansellere turen ved for lav deltagelse, minimum 7 personer. Beløpet vil bli tilbakebetalt i sin helhet.

Flyreise inngår ikke i prisen. Vi anbefaler fly fra Gardermoen 19 april 2016 kl 11.35 med ankomst Malaga, Pablo Picasso 15.40.

Retur Malaga, 26 april kl 15.10, ankomst Rygge kl 19.05.

For booking depositum kr 3 500,- Ved avbestilling vil depositumet bli refundert inntil 30 dager før avreise.

 Disse aktivitetetene inngår i turopplegget.

– 3 dager kokkekurs med lokale kokker, inkludert besøk på lokale markeder lunch og vinsmaking.

-Tarifa med omvisning og lokal tunfisk historie. Vi besøker La Tarifena. 

-Vi besøker Bolognia. Unikt strandområde med berømte sanddyner og Romerske ruiner, etterfulgt av tur opp til unik utkikts post.

 

 Ideen rundt opplegget:

Grupper på 14 personer. Vi møtes på Pablo Picasso international airport kl 16. Vi blir derfra transportert  til  Canos de Meca, som ligger ca to timers kjøretur fra Mallaga. Her befinner vi oss  ca 50 km fra Cadiz. Vår Spanske kollega Gema Serrano, står for innkvartering på Hostel Fortuna. Hotellet ligger i hjertet av landsbyen Canos de Meca, et stenkast fra stranden, med utsikt mot Atlanterhavet og fyret «Trafalgar». Rett utenfor dette fyret, senket den Britiske Armada den spansk – franske flåten 21 oktober 1805.

fyrethostalfortuna.es.o10V43YOhaL3jZxX1YRaEUZFEaz8jF4WfDCpEWJLykdlH8asvZhostalfortuna.es.Kv1hDLnaucHQC3RXZCaTW8RAdytg3Bg0JJsa7kDByUYNUsuJUShostalfortuna.es.GQgnapTvUMHo8s8fHtATnTdbUnJXerJBqDV9VvU5oyNATKtyEe

 

 Dag:1

Ankomst Mallaga, Pablo Picasso Inernational Airport.

Privat busstransport til Canos de Meca-Cadiz ( Ca 2 timer )

Velkomst drink med presentasjon av turopplegget

Insjekking på hotellet.

 

Gourmetkurs dag 1:

Gourmetkurs  med Josè – driver sin egen restaurant «La Malvaloca» som ligger i Zahara de los Atunes. Han har vunnet distriktets lokale kokkekonkuranse. Han vant i fjor, prisen for de beste fiskerettene og i år konkurerer han i kjøtt.  Han vil lære oss en lokal risrett med fisk og deretter noen kreative tapasretter. Før kurset, tar han oss med til det lokale markedet, for innkjøp av sesongens råvarer.

Vi smaker på lokale viner og nyter egenprodusert lunch.

IMG_1661 IMG_1659Råvarerfiskemarked

Etter lunch legger vi turen innom Fabrikken Herpac. Vi ønsker å vise hvordan industrialiseringen av tunfisk i henhold til skikk og bruk i Barbate / Cadiz provinsen foregår. Her vil vi få full introduksjon i hele prosessen fra fangsten Almadraba til Ronqueo. Almadraba er den gamle tradisjonelle fangstmetoden som har vært brukt helt tilbake til Fønikerne. Ronqueo vil si den tradisjonelle manuelle måten tunfisken blir partert på, samt de ulike prosessene som salting, røking og hermetisering. Til slutt får vi muligheten til å teste produktene.

Tunafabrikk 1Tunafabrikk 3Tunafabrikk 2

På veien hjem legger vi turen innom  Bolonia, et enormt og vakkert strandområdet langs Costa de la Luz, kjent for sine praktfulle hvite sanddyner omgitt av vakre pinjetrær. I dette nydelige kystlandsskapet, ligger de romanske ruinene «Baelo Claudia» fra 2000 år tilbake. Vi tar turen opp til en kjent og unik utkikkspost og avslutter dagens utflukt med forfriskninger, mens vi beskuer den fantastiske utsikten.

BoloniaIMG_1687BOLOGNAIMG_1690

 

Gourmetkurs dag 2

Raul – er ansatt i restauranten Palomar de la Brèna. Restauranten har sin lokalitet i det kjente ″dueslaget» som er et av Europas tredje største. El Palomar ligger i den vakre naturparken, omgitt av ærbødige pinjetrær. Denne dagen får vi omvisning i dueslaget. Før lunch, smaker vi på  viner fra diverse distrikter i Spania. Josè ønsker å lære oss sine spesialiteter, hvor kjøttet kommer fra den lokale og økolgiske «Retinto» oksen med det mørke røde kjøttet. I tillegg, blir det en rett fra den typisk Spanske, økolgisk og frittgående «Iberico» grisen som livnærer seg på naturlig føde. Som tilbehør til kjøttrettene, lager vi kortreiste grønnsaker fra naturalparken.

Retrinto

 El palomar palomar restaurantpalomar_1

 

Gourmetkurs dag 3:

Victor er medeier og kjøkkensjef ved resatauranten «La Pescaderia» som ligger i hjertet av Tarifa. Kysten langs Cadiz provinsen er kjent for sin Atun Rojo de la Almadraba. Tunfisken og den tradisjonelle måten den blir fanget på «Almadraba» er i dette området en tradisjon gjennom 3000 år helt tilbake til Fønikerne. Victor vil lære oss noen av sine lokale og private oppskrifter på hvordan tilberede denne fantastiske røde tunfisken.

IMG_1700Rosso tunfiskVictors reker.tunfiskkomposisjon

 

Deretter besøker vi La Tarifèna, en gourmetbutikk «Canning Tarifa» akkompagnert med utvalgte produkter fra Cadiz provinsen. Det blir en guidet innføring i den Andaluciske tradisjonelle tunfiskens historie. Litt om Almadraba, den omfattende fangstmetoden. Galleriet viser  hvordan tunfisk og makrell har blitt lagret hermitisk 100 år tilbake i tid og arbeidsforholdene på fabrikken. Der finnes og oljer, alger, kamille, salt, pepper og andre kulinariske spesialiteter.

Tunfisk Tunfisk fiskeTuna Rossotunfisk almadraba

 

Vi avslutter med vandring ned til havnen.  Her ser vi det tydelig skillet mellom Middelhavet og Atlanterhavet. Litt historie, da dette er grensen til Afrika og adkomst via kysten derfra. Her er det mulig å ta seg over til Marokko, nærmere bestemt Tanger med ferge. Turen tar 35 minutter.

 

 IMG_1722 IMG_1719 IMG_1714 IMG_1712

 For videre utforskning av Cadiz kystens hemmeligheter, tilbyr vi noen frivillige aktiviteter.

(Ekstra pris pr aktivitet )

– Sherry,vin og brandy. Vi besøkerJerez de la Frontera med påfølgende flamenco show.

– Tapasvandring i Vejer de la Frontera, med mulighet for privat Flamenco show. Tapas og vinsmaking.

– Hesteridning på stranden i solnedgang.

– Utflukt til lokal olivenolje og vinprodusent Sancha Perèz.

– Om ønskelig kan det være mulighet for Hammam, arabisk bad.

 

1. Jerez de la Frontera, den vakre byen som er kjent for sine «bodegaer», sherry og brandy produksjon.

Vi har vært så heldige å kommet i kontakt med en nordmann, Jan Pettersen som har drevet sin egen bodega Fernando de Castilla gjennom 15 år. Han vil gi oss omvisning og prøvesmaking i sin bodega og forklare oss det meste rundt produksjonen av sine fantastiske sherryer og brandy sortiment. Deretter serverer vi nydelig lunch i bodegaens storstue. Pris pr pers: 35€

IMG_1758IMG_1759IMG_1761IMG_1754

Etter lunch i bodegaen, er det mulighet for å vandre i Jerèz. Vi anbefaler å besøke den vakre katedralen.

IMG_1775JerezjerezOLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Flamencoshow

Etter kl 20.00 er det duket for tradisjonelt flamencoshow. Dette foregår i den gamle gjenskapte «Tabanco El Pasaje«. Det serveres tapas, sherry, vin eller øl.  Pris pr person: 35€.

IMG_1786IMG_1788IMG_1791IMG_1793

 

 Kveldsaktivitet

3. Om ønskelig, er det mulighet for hesteridning i solnedgang på stranden.

Costa de la Luz er kjent for sine praktfulle solnedganger. Den mørke jordfargede sanden mot det blå atlanterhavet i solnedgang er et syn som må oppleves. Dette har vi tenkt til å gjøre fra hesteryggen. Andalucia er kjent for sine flotte majestiske hester. Ridetur langs stranden er en vanlig gesjeft i dette området. Vi avslutter rideturen med en drink i solnedgang på en av Zahoras «Chiringiyto» = strandbar. Pris pr pers: 40€.

SolnedgangHesteridningAtlanterhavetIMG_1679

4. Ettermiddagstur til  Vejer de la Frontera.

Vi utforsker denne vakre byen som ligger på en fjelltopp med utsikt til Gibraltarstredet. Byen inneholder flere gamle kirker, klostre og arkitekturen i mange av bygningene er inspirert av den mauriske okkupasjonen som varte fra 711 til 1248.  Byvandring avsluttes med vinsmaking og typisk lokal «Chacinas»  (smak av skinker, ost, chorizo og salschicón). Vi kan og tilby privat flamenco show Pris pr pers. ca 45€

Om ønskelig er det mulig å avslutte med en kulinarisk marokkansk opplevelse på den kjente restauranten «Califa»

Vejer_de_la_Frontera_Sept2004IMG_0590IMG_0579rest-califa-jardin-1

 

5. Olivenoljeutflukt:

Spania er et av verdens ledende land innen olivenolje produksjon, og i Cadiz provinsen er vi på rett sted. Dette fordi Andalucia er regionen for å lære alt om produksjon av olivenolje. Vi besøker Sancha Perez, en lokal vin og olivenoljeprodusent som i utgangspunktet var arkitekt i Sevilla. Han hoppet av og startet sin egen bodega rett ved den pittoreske landsbyen Conil. Vi er med å sanker oliven og druer og får innføring i selve produksjonen. Vi smaker på varene med påfølgende lunch  Pris pr pers 25 €

IMG_1741 IMG_1740 IMG_1738 IMG_1735

Dag 7: Utsjekking og transport til Mallaga.

 

Har du spørsmål, ta kontakt med Monica på 90762680 eller Gema på 0034 693707389.

Eller send en mail til aceiterabooking@gmail.com eller til post@vannimunn.no.

Hilsen Gema og Monica

IMG_1773

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *